Candidoza cutanata

Candidoza cutanată este cea mai comună formă de candidoză.

Infecţia implică straturile de piele exterioare.

Pielea sănătoasă este destul de rezistentă la infecţia candidozică dar în esenţă este prezent mereu şi un factor predispozant.

Cu toate că nu este invazivă şi nici nu pune în pericol viaţa, aceste forme de candidoză localizate pot fi foarte iritante pentru pacient.

Alte forme neobişnuite şi mai puţin frecvent întâlnite de infecţii candidozice ale pielii includ:

Candidoze cutanate generalizate: Acesta este un proces caracterizat printr-o erupţie cutanată cu vezicule care pot afecta zonele genitocrural şi anal, trunchi şi extremităţi (inclusiv mâini şi picioare). Ea poate apărea atât la copii cât şi adulţi.

Candidoza granulomatoasa: Aceste leziuni sunt mari, uscate, cu aspect asemănător negilor. Cu toate că un granulom candidozic solitar poate apărea fără un motiv evident, aceste leziuni neobişnuite apar, de obicei, ca parte a sindromului candidozei cronice cutaneo-mucoase.

Candidoza diseminata este asociată cu leziuni ale pielii. Spre deosebire de toate celelalte forme ale candidozei cutanate, în care infecţia începe la exterior, şi lucrează în exterior, această formă de candidoză este de la interior spre exterior. Aceasta se datorează răspândirii infecţiei de la sânge la nivelul pielii.

Candidoza cutanata congenitala: Aceasta este parte a unei stări neobişnuite, dar care este pe deplin discutată în cadrul candidozei neonatale.

 

*DISCLAIMER: Informațiile de pe acest site, sau din materialele prezentate/promovate pe site nu vor să înlocuiască sfaturile unui medic specialist. Recomandăm cu tărie consultarea unui medic specialist înainte de a lua orice decizie cu privire la sănătatea dvs, indiferent că este vorba despre infecții micotice sau alte afecțiuni/boli. Rezultatele prezentate pe site diferă de la o persoană la alta în funcție de factori precum răspunsul organismului, gradul afecțiunii, modul în care este înțeles și aplicat tratamentul, regimul alimentar și mentalul, de aceea dvs puteți obține rezultate diferite. Vă rugăm înainte de a lua orice decizie consultați un medic specialist.